New Ford Transit Courier

Nieuwe Ford Transit Courier verhoogd productiviteit

19/01/2024
 • De gloednieuwe Ford Transit Courier biedt klanten voortaan nog meer productiviteit en connectiviteit. De eerste exemplaren komen momenteel aan in dealerships in heel Europa.

  Met het oog op een maximale productiviteit werd de Transit Courier volledig hertekend rond een grotere en flexibelere laadruimte met 25 procent meer laadvolume dan het vorige model, ruimte voor twee europallets en extra laadvermogen.

 • Ford Transit Courier
 • Het gedurfde ontwerp van de buitenkant maakt van de Transit Courier een gewild, opvallend reclamebord voor bedrijven. Binnenin zijn de gloednieuwe laad- en passagiersruimte voorzien van klantgerichte functies die de productiviteit en het werkcomfort een impuls geven. Dankzij een breed scala aan rijhulptechnologieën kreeg de Transit Courier op het vlak van veiligheid ook als eerste bestelwagen een platinumscore van Euro NCAP, volgens hun meest recente testnormen.

 • De nieuwe Transit Courier is naadloos verbonden met het platform van Ford Pro met software en geconnecteerde diensten. Dat resulteert in een optimale efficiënte, zowel voor eigenaaroperatoren als voor grote wagenparken. Zo verhogen de softwarebeheertools van Ford Pro de uptime van de bestelwagen en staat Ford Pro Service garant voor lagere eigendomskosten.

  De benzine- en dieselversies van de nieuwe Transit Courier rollen momenteel van de band in de Ford Otosan-fabriek in het Roemeense Craiova. In die fabriek wordt nu voor € 490 miljoen geïnvesteerd. De Courier-reeks wordt aangevuld met de elektrische E-Transit Courier, die later dit jaar besteld kan worden.


 • Met de nieuwe Transit Courier spelen we in op de vraag van de klant. Ondanks zijn compacte afmetingen heeft hij evenveel te bieden als een grotere bestelwagen. En dankzij Ford Pro Telematics en FORDLiive krijgen de uptime en productiviteit een boost,” aldus Hans Schep, general manager bij Ford Pro in Europa. “Ford Pro is al sinds jaar en dag marktleider in dit segment. Daardoor weten we als geen ander wat klanten nodig hebben en kunnen we onze compacte bestelwagens nog productiever maken via innovatieve technologie en geavanceerde connectiviteit.”


 • Nog meer mogelijkheden

  De Transit Courier1 combineert een gewaagde, hertekende buitenkant met aanzienlijk meer mogelijkheden. De efficiënte vierkante vorm staat garant voor meer laadvermogen in alle richtingen2. De korte overhangen en het SUV-geïnspireerde ontwerp accentueren dan weer het stoere karakter en de praktische kenmerken van de bestelwagen.

 • Ford Transit Courier laadruimte
 • De laadlengte is met 181 mm toegenomen tot 1802 mm en dankzij de nieuwe achterwielophanging met gekantelde schokdempers bedraagt de laadbreedte tussen de wielkasten 1220 mm.2 Voortaan passen er dus twee europallets in de Ford Transit Courier. De compacte bestelwagen beschikt over een totaal laadvolume van 2,9 m³, 25 procent meer dan het vorige model.2 En het wordt nog beter, want dankzij het nieuwe vouwbare tussenschot zijn voorwerpen zoals planken en buizen van meer dan 2,6 m lang met gemak te vervoeren.

 • Klanten kunnen nu kiezen uit een model met standaardlaadvermogen of een versie met hoog laadvermogen. Die laatste is uitgerust met dual-rate veren voor een maximaal brutolaadvermogen tot 854 kg3meer dan 45 % extra tegenover het vorige model. Het maximale trekgewicht bedraagt 1100 kg bij alle versies.4

  Alle gesloten bestelwagens zijn standaard uitgerust met achterdeuren die 180 graden openen en zes vloerbevestigingspunten. Ledverlichting in de laadruimte, rubberen of houten vloerbedekkingen en halfhoge laadrails zijn ook verkrijgbaar en helpen bestuurders om de laadruimte efficiënter te gebruiken.

  Voor bedrijven die hun voertuig en de inhoud extra willen beveiligen, biedt Ford Pro samen met voertuigbeveiligingsexpert TVL een reeks handige slotpakketten aan. Die worden in de fabriek gemonteerd en beschermen nog beter tegen een aantal bedreigingen, waaronder fysieke aanvallen.


 • Cabine in het teken van productiviteit

  Het hoogtechnologische karakter van de Transit Courier wordt beklemtoond door het ‘digiboard’-instrumentenpaneel met digitale instrumentencluster en centraal touchscreen van 8 inch met Fords nieuwste SYNC 4-connectiviteitssysteem.5 De abonnementsdienst Connected Navigation6 verhoogt de productiviteit en vermindert de werklast van de bestuurder via updates over het verkeer, vrije parkeerplaatsen en plaatselijke gevaren. Draadloze compatibiliteit met Android Auto en Apple CarPlay is standaard inbegrepen.7

 • Ford Transit Courier interieur
 • De connectiviteit aan boord wordt standaard geleverd door een ingebouwde modem.8 Via die weg staat de Ford Transit Courier voortdurend in verbinding met het Ford Pro-ecosysteem en breiden draadloze software-updates de mogelijkheden van de bestelwagen uit zonder dat een bezoek aan de dealer nodig is.

  Voor bestuurders die regelmatig hun smartphone moeten gebruiken, hebben alle Transit Courier-bestelwagens standaard een ingebouwde telefoonhouder op het dashboard. Zo blijven de ventilatieroosters en voorruit vrij en bevindt de smartphone zich op een veilige maar zichtbare plek.

 • Dankzij nieuwe opbergoplossingen voor papierwerk, apparaten en kabels ligt de cabine er altijd netjes bij. Voor de bestuurder zijn er ook nog gemakkelijk toegankelijke open opbergvakken achter het ‘digiboard’ en boven het handschoenenkastje. Opbergruimte voor een tablet of A4pad in de middenconsole vormt de kers op de taart. De deurvakken zijn voorzien van een scheider en een houder die groot genoeg is voor flessen van 1,5 liter.


 • Compacte bestelwagen, uitgebreide ondersteuning

  Voor kleine bedrijven die hun eigen voertuigen beheren, is er de FordPass Pro-app9. Via die gratis smartphone-app kunnen klanten hun bestelwagen op afstand vergrendelen en ontgrendelen, controleren waar hun voertuig zich bevindt, de brandstofuitgaven bijhouden en meldingen ontvangen over vloeistofpeil, bandenspanning, olielevensduur en toestand van de remmen. Zo vermijden ze dure defecten en onderbrekingen.

 • Ford Transit Courier interieur
 • Klanten met vijf of meer voertuigen krijgen ook één jaar gratis toegang tot de gepersonaliseerde functies van Ford Pro Telematics.10 Via livegegevens tilt dat systeem de productiviteit naar een hoger niveau, onder meer met dashboards over de locatie, toestand en onderhoudsstatus van het voertuig.

  Gebruikers van Ford Pro Software ontvangen ook uitgebreide veiligheidsmeldingen over aanrijdingen en inbraken. Met Fleet Start Inhibit schakelen fleetmanagers hun bestelwagens makkelijk in en uit op afstand om diefstal of ongeoorloofd gebruik buiten de werkuren te voorkomen.

 • De modem zorgt ook voor verbinding met FORDLiive. In 2023 waren voertuigen in heel Europa zo 700.000 extra dagen beschikbaar en spaarden klanten ongeveer 319 miljoen euro uit. Bij de ondersteuning door Ford Pro Service hoort ook toegang tot achthonderd Transit Centres. Dat zijn meer gespecialiseerde servicecentra dan eender welk ander merk van bestelwagens.


 • Efficiënte aandrijvingen, betere rijhulpsystemen

  De gloednieuwe Transit Courier introduceert een 125 pk-versie11 van Fords efficiënte 1.0-liter EcoBoost-benzinemotor, net als een 100 pk-versie11 van dezelfde motor. Die werdgeoptimaliseerd met het oog op een lagere CO2-uitstoot en een grotere brandstofefficiëntie1 tegenover de vorige modellen.

 • Ford Transit Courier motor
 • De EcoBoost-aandrijving is gekoppeld aan een handgeschakelde 6-versnellingsbak. Voor klanten die vaak moeten stoppen en weer optrekken, is er ook een nieuwe 7-trapsversnellingsbak met dubbele koppeling. Dankzij de dubbele versnellingsbak kan er snel en soepel worden geschakeld zonder aan koppel in te boeten. Zo stijgt de efficiëntie bij lage snelheden1 en gaat de rijervaring erop vooruit.

  Voor klanten die vaker onderweg zijn, is er een 1.5-liter EcoBlue-dieselmotor1,11 met 100 pk. De motor is beschikbaar op de standaard Transit Courier en op de modellen met dubbele cabine, en wordt gecombineerd met een handgeschakelde 6-versnellingsbak.

 • De Transit Courier haalt voordeel uit de geavanceerde functies en verbeterde mogelijkheden van Fords nieuwste compacte voertuigplatform. Zo zet hij de toon binnen zijn segment met een aantal geavanceerde rijhulpsystemen die een platinumscore behaalden bij Euro NCAP. Onder de standaardfuncties vinden we4,12: Lane-Keeping System 13, Pre-Collision Assist, Intelligent Speed Assist en Parkeersensoren achteraan.

  Voor meer gemoedsrust in de stad kunnen klanten ook kiezen voor systemen als4,12: Intelligente Adaptive Cruise Control met Stop & Go en Lane Centring op de automatische transmissie, Blind Spot Information System met Cross Traffic Alert, Intersection Assist14 en Reverse Brake Assist. • Ford Transit Courier varianten
 • Base, Trend, Limited en Active

  De gloednieuwe Transit Courier is verkrijgbaar in vier aantrekkelijke uitvoeringen: Base, Trend, Limited en Active. De goed uitgeruste Limited-reeks is standaard voorzien van lichtmetalen 16-inch velgen, een achteruitrijcamera4,12, parkeersensoren vooraan4,12, sleutelloos starten en een pad voor draadloos opladen.15

  De avontuurlijke Active-reeks vult de SUV-designkenmerken aan met unieke wielkastlijsten, beschermplaten voor en achter, dakrails en zwarte 17-inch lichtmetalen velgen met gefreesde elementen.


 • Interesse in de Ford Transit Courier?

  Bekijk dan onze Ford Transit Courier product pagina waar je alles te weten kunt komen, heb je specifieke vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!  • [1] Transit Courier gehomologeerde CO2-uitstoot 137-202 g/km WLTP, gehomologeerd brandstofverbruik 5,2-7,7 l/100 km WLTP.
   Het aangegeven WLTP-brandstof-/energieverbruik, de CO2-uitstoot en de elektrische actieradius worden bepaald volgens de technische vereisten en specificaties van de Europese Verordeningen (EG) 715/2007 en (EU) 2017/1151 zoals laatst gewijzigd. De toegepaste standaardtestprocedures maken een vergelijking mogelijk tussen verschillende voertuigtypen en verschillende fabrikanten.
  • [2] Laad- en laadvermogen beperkt door gewicht en gewichtsverdeling.
  • [3] Het maximale laadvermogen varieert en is gebaseerd op accessoires en voertuigconfiguratie. Zie het label op de deurpost voor de laadcapaciteit van een specifiek voertuig. Zet de lading altijd goed vast.
  • [4] Het maximale trekvermogen varieert afhankelijk van de lading, voertuigconfiguratie, accessoires en aantal passagiers.
  • [5] Rijd niet terwijl u afgeleid bent of terwijl u draagbare apparaten gebruikt. Gebruik waar mogelijk spraakgestuurde systemen. Sommige functies zijn mogelijk vergrendeld terwijl de auto in een versnelling staat. Niet alle functies zijn compatibel met alle telefoons.
  • [6] Voor de services zijn SYNC 4 of nieuwer, activering via de FordPass Pro-app (onderhevig aan de FordPass-voorwaarden), modemactivering en een Connected Navigation-serviceplan vereist. Uitgeruste voertuigen worden geleverd met een Connected Navigation-proefperiode van 12 maanden vanaf de startdatum van de garantie op nieuwe voertuigen, waarna aankoop vereist is. Verbonden diensten en functies zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van compatibele netwerken. Evoluerende technologie/mobiele netwerken/voertuigcapaciteiten kunnen de functionaliteit beperken en de werking van verbonden functies verhinderen.
  • [7] Vereist een telefoon met actieve dataservice en compatibele software. SYNC 4 heeft geen controle over producten van derden terwijl deze in gebruik zijn. Derden zijn als enige verantwoordelijk voor hun respectieve functionaliteit.
  • [8] FordPass Connect, de FordPass-app en de gratis Connected Service zijn vereist voor functies op afstand (zie FordPass-voorwaarden voor details). Verbonden diensten en functies zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van compatibele netwerken. Evoluerende technologie/mobiele netwerken/voertuigcapaciteiten kunnen de functionaliteit beperken en de werking van verbonden functies verhinderen. De verbonden dienst is exclusief Wi-Fi-hotspot.
  • [9] De FordPass Pro-app, compatibel met bepaalde smartphoneplatforms, is beschikbaar via download. Er kunnen bericht- en datatarieven van toepassing zijn.
  • [10] Opties zullen later in 2024 beschikbaar zijn.
  • [11] Vermogens- en koppelwaarden gebaseerd op premium brandstof volgens SAE J1349®-norm. Uw resultaten kunnen variëren.
  • [12] Bestuurdersassistentiefuncties zijn aanvullend en vervangen niet de aandacht, het beoordelingsvermogen en de noodzaak om het voertuig onder controle te houden. Het vervangt veilig rijden niet. Zie de gebruikershandleiding voor details en beperkingen.
  • [13] Lane-Keeping System regelt het sturen niet. Bestuurdersassistentiefuncties zijn aanvullend en vervangen niet de aandacht, het beoordelingsvermogen en de noodzaak om het voertuig onder controle te houden. Het vervangt veilig rijden niet. Zie de gebruikershandleiding voor details en beperkingen.


Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws