Coureur Grégoire Munster

M-Sport Ford World Rally Team kondigt 2024 line-up aan met Belgische coureur

22/12/2023
 • M-Sport Ford World Rally Team is verheugd te kunnen aankondigen dat Adrien Fourmaux, Alex Coria, Grégoire Munster en Louis Louka de line-up zullen vormen voor het 2024 van het Ford Puma Hybrid Rally1.

  Zowel Fourmaux als Munster, die zich in 2023 sterk ontwikkelden in de Rally1- en WRC2-categorieën, maken in 2024 de stap naar het volledige WRC-seizoen. Het duo vertegenwoordigt M-Sports en maakten geschiedenis met het opleiden van toekomstig talent tot toekomstige rally- en kampioenschap. Het team is erg enthousiast om te blijven werken met Fourmaux en Munster in hun zoektocht naar belangrijke en nieuwe mijlpalen in hun carrière in 2024.

  Sinds zijn oprichting heeft M-Sport een erfgoed opgebouwd van het identificeren van jong rallytalent en het bieden van kansen om jong talent te helpen zich te ontwikkelen tot topcoureurs in het WRC. Beide coureurs die gekozen zijn om het team in 2024 te vertegenwoordigen, hebben ervaring in de Ford Puma Rally1 en willen deze vertrouwdheid met de auto gebruiken om meteen in actie te komen tijdens de seizoensopener in Monte-Carlo in januari.

  De langverwachte terugkeer van Adrien Fourmaux in de Rally1-categorie komt na een zeer succesvol jaar voor de Franse coureur. De hoogste eer die hij behaalde in 2023 is ongetwijfeld zijn British Rally kampioenschap, een welverdiende prestatie na vijf back-to-backoverwinningen op de Britse gravel- en tarmac. Zijn consistentie in het BRC zou ook zijn verdere succes in de WRC2 categorie bevorderen. Een overwinning was net buiten bereik in Sardinië, maar dit werd al snel goedgemaakt door een welverdiende tweede plaats op de beroemde snelle Finse gravelpodia. Hij rondde zijn WRC2-seizoen af met een dominanteRC2-klasse overwinning op het debuut van Central European Rally in oktober.

  Zijn successen op de verschillende terreinen in het WRC maakten hem opnieuw tot een van de rijzende sterren van de sport en leverde hem een Rally1-rijder op voor de laatste ronde van het seizoen. Hoewel zijn uitstapje in Japan niet naar plan ging, had Fourmaux vrijdagochtend toch de kans om een indrukwekkend tempo neer te zetten. Nu de herintroductie met de Puma achter de rug is, is Fourmaux klaar om zich weer in te werken in Rally1 om volgende maand van start te kunnen gaan in Monte-Carlo.

  Grégoire Munster, een nieuw gezicht voor de meeste teamleden aan het begin van 2023, is nu een gevestigde waarde binnen het M-Sport-team. De Luxemburger heeft een succesvol en zeer consistent jaar achter de rug en Munster is ineens een van de meest veelbelovende jonge coureurs in het seizoen 2024.

  Zijn prestaties tot nu toe omvatten twee Belgische Junior-titels plus een aantal top-vijf WRC2-klasseringen sinds sinds zijn debuut in 2022. Sinds zijn debuut in de Ford Fiesta Rally2 tijdens Rallye Monte-Carlo in januari 2023, maakte Munster gedurende het seizoen gestage progressie, met als hoogtepunt een WRC2 Challenger-overwinning in Griekenland. Eerder dat seizoen pakte hij ook al de overwinning in het Junior WRC in Estland, achter het stuur van een Fiesta Rally3.

  Munster maakte vervolgens indruk op de fans en het team tijdens zijn debuut in Rally1 in Chili en Centraal-Europa. Hij vocht hard om op goede voet te komen met de Puma in Chili en zag dat dit werkelijkheid werd op zijn favoriete asfaltoppervlak door drie landen in Centraal-Europa, waar hij de vierde snelste tijd noteerde en zijn beste algemene tijd op een WRC-podium tot nu toe.

  De carrière van de 24-jarige coureur is een goed voorbeeld van de progressiepiramide van M-Sport. Munster klimt door de categorieën en scherpt zijn kennis, instinct en snelheid aan om hem naar de volgende kans te leiden - een volledig WRC-seizoen op topniveau. Hij zet zijn samenwerking met bijrijder Louis Louka voort, en het duo zal zich verderhun leerproces in de Puma voortzetten en zich richten op een consistent seizoen waarin ze snelheid en ervaring opbouwen op alle gevarieerde terreinen die het WRC te bieden heeft.


 • "In 2024 zullen we voor een nieuwe en andere aanpak kiezen dan in de afgelopen 12 maanden. Het ontwikkelen van jong talent en hen helpen zichzelf te bewijzen is een spannende manier om een WRC-seizoen aan te pakken. Topcoureurs die niet deelnemen aan het volledige kampioenschap geven we mogelijkheden om een aantal sterke en verrassende prestaties neer te zetten. We hebben nog steeds alle ingrediënten om resultaten neer te zetten en het team is gemotiveerd om over een paar weken opnieuw te beginnen met een bijna blanco papier over wat we kunnen bereiken. Adrien, Alex,Gregoire en Louis zijn allemaal geweldige jongens met veel vastberadenheid en motivatie. Een jong team kan veel energie creëren en daar kunnen geweldige dingen uit voortkomen, dus ik kan niet wachten om weer met ze samen te werken om te laten zien wat we allemaal kunnen bereiken," aldus Richard Millener, Team Principal.


 • Adrien Fourmaux zegt: "Ik ben erg blij dat ik terug ben in Rally1 voor 2024. Dit doel bereiken was het hoofddoel van het seizoen 2023 en ik vind het geweldig om volgend jaar terug te keren voor een volledig seizoen in de Puma. Ik ben M-Sport, Ford en Red Bull dankbaar dat ze het vertrouwen in me hebben om me nog een jaar op topniveau te laten rijden en mijn capaciteiten te laten zien. Ik heb ervan genoten om deel uit te maken van de ontwikkeling van de Fiesta Rally2 in 2023 en ik denk dat dat dit me zal helpen voor het komende seizoen met de Rally1-auto. Het wordt een interessant seizoen vooral met de nieuwe reglementen en het puntensysteem. We hebben een goed plan om hard te werken en de beste resultaten neer te zetten, om het team te ondersteunen en het terug te brengen naar waar het hoort te zijn. Ik ben de enige Franse coureur in een team dat het hele seizoen meedoet, dus ik wil iedereen trots maken."


 • "Bijna het hele seizoen in het WRC2 rijden in 2023 was een groot voordeel, het was de eerste keer dat ik de kans had om bijna alle WRC-evenementen te rijden en kilometers te maken. De twee ritten in de Puma hebben me geholpen om me voor te bereiden op de Rally1-rit in 2024. Het werken binnen het M-Sport team is ook ongelooflijk nuttig geweest, je ziet het WRC2- en het Rally1-team allemaal binnen dezelfde structuur, dus het was een goede voorbereiding op Rally1 om me vertrouwd en thuis te voelen! Ik sta te popelen om van start te gaan in Monte-Carlo, en het doel voor 2024 is eerst een paar goede resultaten neer te zetten en het tempo rally na rally op te voeren, geen fouten te maken en simpelweg alle ervaring op te doen. We rijden tegen wereldkampioenen, dus het wordt een grote uitdaging, maar ik kijk er echt naar uit," aldus Grégoire Munster.Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws